Ciorba de cartofi dreasa cu smantana si ou

de Auras12 in Supe/Ciorbe, 17 Oct 2016 | 5687 vizualizari

 

Fiindca sunt pe graba pentru ca trebuie sa plec si la serviciu, am facut o ciorba dulce,rapida si foarte simpla, savurata de sotul meu. :) 

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi potriviti
  • 2 cepe mai mici sau una mai mare
  • un morcov
  • o jumatate de ardei gras rosu
  • o jumatate de ardei gras galben
  • o rosie sau o lingura de bulion
  • ulei
  • sare
  • un ou
  • 2 linguri de smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi dreasa cu smantana si ou:

Curatam cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare si putin ulei.Intre timp curatam ceapa, morcovul si ardeiul, le tocam si pe acestea. Cand cartofii s-au fiert de jumatate punem tot zarzavatul tocat si o lingura de rosii sau o rosie decojita si tocata.  

Separam un ou, albusul de galbenus, (eu albusul l-am pus in ciorba fara sa amestec pana se coaguleaza pentru ca sotului meu nu-i place albusul bucatele mici in ciorba), iar galbenusul l-am amestecat cu 2 linguri de smantana. 

Cand cartofii au fiert bine bine si zarzavatul la fel am oprit aragazul si am lasat cinci minute ”sa iasa focul din oala”. Dupa acele cinci minute am luat cu polonicul din zeama de ciorba si am pus peste smantana cu ou, am amestecat iar apoi am turnat-o in oala in firicel subtire si am amestecat. Va pup :* 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi dreasa cu smantana si ou" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba gustoasa de cartofi, reteta de post